Håll hårt i din hobby

Att ha en hobby kan verkligen förgylla ens vardag. Precis som att längta efter att få komma hem från jobbet för att träffa sin familj, så kan man längta till att få komma hem och göra det man tycker mest om. En hobby kan förekomma på en mängd olika sätt. Vissa har som hobby att till exempel spela datorspel, lyssna på musik eller bara umgås med sina vänner. Vissa ser inte dessa saker som en hobby, utan endast vanliga vardagliga ting. Dock innebär det inte att en hobby måste vara någonting exceptionellt och svårt att utföra.

För mig är en hobby någonting som kan få en att tänka på allt annat än vardagliga ting. Att få försvinna in i sin egen värld och inte behöva fundera på hur mycket toapapper det finns kvar hemma, vad man ska äta till middag eller att klockan ringer halv sju imorgon bitti. Istället kan man få fokusera sig på det man tycker är roligt och verkligen lägga all sin kraft och energi på just detta. Att spela gitarr är för vissa väldigt avslappnande och man får då fokusera sina tankar på just detta och inte bry sig om vad som händer runt omkring.

Vissa tänker ibland att de har för mycket att göra i sin vardag, att de låter sin hobby få stå åt sidan för att göra plats för andra saker. I vissa fall blir det till och med så att när man sedan till slut har tid för sin hobby, så försvinner den där speciella känslan man brukade ha kring den. Så mitt råd är att hålla hårt i din hobby. Ibland kan det vara viktigare att åka och storhandla, men belöna dig då efter det att få lägga dig och läsa en bok, se din favoritfilm eller spela lite gitarr. Det är du faktiskt värd!

En annan sak som kan få en att glömma bort alla vardagliga problem kan vara att åka till en speciell plats. Varför inte besöka Klackberg för att komma ut i naturen.