Oddsbörs

Oddsbörser, eller spelbörser, som de även kallas, matchar spelare med andra spelare. Där kan man hitta en spelare som satsar emot dig men med samma odds. Om Person A vill satsa på att lag 1 vinner mot lag 2 och är villig att satsa på oddset 3/1, kan en person som tror att lag 2 vinner, spela mot person A genom att matcha satsningen och få samma odds. När matchen är avgjord överförs sedan pengar från förlorarens konto till vinnarens, och bookmakern får en provision från vinsten. Detta är hur det går till på oddsbörser. På grund av att de tillgängliga marknadspriserna hela tiden ökar blir det allt mer populärt med oddshandel. Betfair är idag den största spelbörsen på marknaden, men det har de senaste åren kommit in fler och fler nya företag.

Se till så att du inte blir lurad av oddsbörsen.

Det blir mer och mer vanligt med onlinespel och casinoplatser på internet, och det tillkommer hela tiden företag som vill lura spelare. Var noga med att kontrollera att företaget är licenserat av UK gambling eller motsvarande myndighet i ett annat land. Denna information hittar man oftast längst ner på sidan eller på flikar där det står "om oss". Eftersom Sverige har spelmonopol finns det inga oddsbörser. Därför är det lönsamt att som svensk spelare välja en sajt som är licenserad inom EU för at undvika beskattning av vinster. Vanligtvis är det bra ha hört talas om eller känna till det spelföretag man väljer att registrera sig hos.

Kolla upp vad du vill satsa på innan du väljer sajt

Spelbörser har en väldigt stor marknad med olika typer av evenemang. Börserna vänder sig inte bara till sport, utan även till evenemang inom tv och politik bland annat. Det är dock inte alla spelbörser som har detta enorma utbud, ofta specialiserar sig oddsbörserna en aning till olika sporter. Vissa hemsidor har även specifika satsningar i matcher, tillexempel antal straffar i fotboll, inte bara vinnarna i matchen eller tävlingen. Kika runt på olika hemsidor för att hitta det som passar dig, och de sporter eller evenemang du är intresserad av.

Se till att göra det lätt

De olika oddsbörserna har även byggt upp sina hemsidor på olika sätt. Det finns hemsidor som är enkla att titta på, och som belyser rätt information, medan vissa hemsidor är svåra att navigera i. Vissa spelbörser har en enkel och lättförståelig kundsupport, och erbjuder även kundsupport via chatt. Det är även bra att kolla upp om webbplatsen upprätthåller en hög säkerhetsnivå, eftersom du trots allt kommer hantera pengar genom hemsidan. För vissa användare kan det även vara intressant ed en mobilanpassad webbplats eller till och med en app. Viktigast är i alla fall att du kollar upp att du trivs och känner dig trygg hos den oddsbörsen du väljer.