Pokertidningar

Tidningar om poker finns i massor. Du kan hitta minst en i de flesta tidningsställen i affärerna. Pokerboomen, som det kallas, kom snabbt och är inte över i tidningsvärlden. Den berömda tidningen Slitz har även dem startat en tidning för pokerälskare. Slitz Poker vill bli en konkurrent till de stora tidningarna Poker Magazine och First Poker.

Precis som med andra tidningar så går det att prenumerera på poker. Poker Magazine och First Poker finns båda i Sverige. Båda tidningarna utger sig för att enbart vara poker men i Poker Magazine kan man även läsa lite om trav och sportsbetting. Poker Magazine säger sig vara Sveriges första och största pokertidning. First Poker slår till med Sveriges ledande pokertidning. Då Poker Magazine inte enbart behandlar poker, vilket First Poker gör, så kan dessa påståenden stämma.

Poker Magazine har sin redaktion i Stockholm. Tidningen grundades 2005 och gav ut sitt första nummer i maj samma år. Det var dem första pokertidningen i hela Skandinaven vilket gav både ris och ros från kritiker.

Tidningen har ett upplägg där de ska förmedla sin information i ett lyxigt format. Utbildade journalister och duktiga pokerstjärnor står för innehållet ? både från Sverige och resten av världen. Poker Magazine innehåller framförallt strategier, recensioner och intervjuer. Det kan vara tips från proffs eller regler för en typ av pokerspel.

First Poker har sin redaktion i Växsjö och var en tidning som gavs ut månadsvis. Den såldes även lite utanför Sveriges gränser. Däremot fick First Poker problem med sponsorintäkterna runt 2011 och tvingades därför att stänga ner utgivningen av tidningen i början av 2012. First Poke går därför numera enbart att läsa över nätet som en webbtidning. Den vändningen gör att Poker Magazine mer eller mindre blir utan konkurrent om första platsen som ledande papperstidning.

Intresset för poker blommade upp och ligger fortfarande kvar. Många i dagens samhälle spelar poker. Det kan vara på skoj eller om pengar, även i turneringar. Tidningarna som finns om poker innehåller nyheter, guider, tips och intervjuer om detta. Vare sig du är en proffsspelare eller nybörjare så kan du läsa och förstå dessa tidningar. Om man är osäker på om tidningen är värd en prenumeration kan man köpa ett lösnummer eller gå in på deras sida på nätet. De flesta tidningarna har även en webbaserad tidning där man kan läsa utvalda artiklar.