Stora pokervinster 2014

Poker är minst sagt ett populärt kortspel. Det är populärt av flera anledningar. Frågan är om det inte allra främst är för att det går att vinna så stora summor pengar i spelet. Eftersom det är så många som spelar poker innebär det också att det finns mycket pengar i omlopp. Det här betyder i sin tur att de riktigt stora turneringarna kan erbjuda enorma prissummor.

För de flesta vanliga dödliga är det helt otroligt att det går att vinna så mycket pengar på ett kortspel. För att bli så bra krävs det delvis mycket träning, skicklighet och självklart även en liten gnutta tur.

Största onlinevinsterna 2014

Det var en person som stod ut lite extra när man räknade ihop pokerstjärnornas vinster online för 2014. Dan Cates gick nämligen plus med $2 805 751 bara på Full Tilt Poker. Det verkar dock som att Full Tilt Poker inte räckte för Dan Cates. ”Jungleman12” var nämligen framgångsrik även på pokersidan PokerStars. Där vann han drygt $600 000.

Mikael Thuritz hade också ett gott år. Det var faktiskt inte så stor skillnad mellan Thuritz och Cates. Thuritz lyckades nämligen skrapa ihop $2 572 989. Kanske kan Thuritz bli ännu mer framgångsrik än Cates under 2015? Det verkar i alla fall som att han sitter på den skicklighet som kan krävas för att det ska gå bra.

När man jämför deras spelande ser man en tydlig skillnad. Dan Cates spelade nästan dubbelt så många händer som Thuritz. Cates lirade över 90 000 händer online under 2014 medan Thuritz bara kom upp i nästan 60,000.

Största WSOP-vinsten

World Series of Poker är en enorm turnering som lockar världens absolut bästa spelare. Det betyder såklart också att det finns en hel del pengar i omlopp! Så hur stor blev vinstpotten för 2014 års WSOP-vinnare? Den lycklige mannen var Martin Jacobson och vinstsumman var allt annat än blygsam. Jacobson fick nämligen åka hem $10 000 000 rikare. Det rör sig om så oerhört stora summor att det är svårt att inte tappa hakan när man hör om dem. Även om man räknar med inflationen kan man säga att mycket har förändrats sedan Johnny Moss plockades hem WSOP 1971 års vinst. Den låg nämligen på i sammanhanget något blygsamma $30 000.

Northug tog hem en storvinst

Med internationella mått mätt kanske det inte är en av de största vinsterna 2014. Northug vann nämligen drygt 100 000 kronor. För att vara en av världens bästa skidåkare är det dock imponerande. Speciellt med tanke på att han tog hem vinsten precis innan han skulle ställa upp i OS-lagsprinten. Det visade sig dock att han också gjorde flera dåliga pokeromgångar under OS som underminerar hans stora vinst något. Borde Northug satsa på en pokerkarriär istället för att ta sig fram i skidspåren?

Skaffa dig en strategi – ta hem vinster

När du läser om de riktigt stora vinsterna som spelare tog hem under 2014 ställer du säkert dig själv frågan hur du själv kan börja vinna. För att bli bra på poker krävs väldigt mycket. I de fall du spelar vid fysiska bord krävs det att du kontrollerar dina uttryck för att inte de andra spelarna vid bordet ska förstå vad du sitter på för kort. Utöver det krävs det också is i magen. Frågan är dock om det viktigaste ändå inte är att skaffa sig en pokerstrategi? De riktigt bra spelarna talar ständigt om hur viktigt det är att ha en strategi och att hålla sig till den.

Med en strategi vet du hur du bör handla i en specifik situation. Det här minskar såklart riskerna att göra väldigt dumma drag vid bordet. Du kan fixa en pokerstrategi på många sätt. En del använder sig av internet för att hitta rätt. Det finns gott om sidor online som guidar dig i hur poker fungerar och inte minst hur du ska tänka för att bli mer framgångsrik. Det finns också många som istället för nätalternativen rekommenderar riktiga böcker. Det finns massvis av pokerstrategiböcker på marknaden så det är bara att välja och vraka.