Texas Hold Em

Den populäraste pokervarianten är Texas Hold Em. Ända sedan 1970-talet har den stadigt ökat i popularitet. Inte minst är det turneringen World Series of Poker som har gett ett ökat intresse för turneringen, med tanke på att det är Texas Hold Em som är den pokervariant som främst spelas i turneringen. Texas Hold Em är en av flera pokervarianter i kategorin Hold Em. En av de andra mer kända pokervarianterna i samma grupp är Omaha Hold Em. Man brukar skilja mellan olika satsningsstrukturer ? straight limit, spread limit, pottlimit och no limit. Straight limit är den enklaste för nybörjarspelare.

Så spelar man Texas Hold Em
Det krävs minst två deltagare för att kunna spela Texas Hold Em, men man kan vara ända upp till 22 deltagare. Vanligast är dock kanske att någonting mellan två och tio personer spelar. Spelet inleds med en satsningsrunda. När den är över så tilldelas varje spelare två stycken dolda kort. Efter det följer en ny satsningsrunda och då kan man också välja mellan att syna, checka eller höja. Efter denna satsningsrunda delas floppen ut. Det är tre stycken kort som givaren lägger upp mitt på bordet, väl synliga för alla spelare. Efter det så följer en ny satsningsrunda. Därefter läggs ett fjärde kort upp bredvid floppen. Även detta kort är ett öppet kort och detta kort kallas för turn card. En ny satsningsrunda följer. Därefter läggs ett femte och sista kort upp. Detta kort kallas för river card och även detta är ett öppet kort. Ytterligare en satsningsrunda följer och därefter sker en visning. Själva spelet går ut på att man ska se vem som har den bästa pokerhanden bestående av totalt fem kort. Man kan använda båda, det ena eller inget av korten av de två dolda kort som man tilldelades från början tillsammans med så många man vill av de öppna korten på bordet, för att skapa en pokerhand med totalt fem kort.

Rankning av pokerhänder
Under visningen så visar alla spelare sina kort och då ser man vem av spelarna som har haft den bästa pokerhanden och därigenom vunnit spelomgången. Olika pokerhänder rankas olika. Den bästa pokerhand man kan ha är Royal Straight Flush som är en färgstege där ess är det högsta kortet. Man kan också ha exempelvis Straight Flush, färg, kåk, stege, fyrtal, triss, två par och par.