Världens bästa pokerspelare

Vem är världens bästa pokerspelare genom historien? Fansen till världens alla pokerspelar kan säkert presentera bra argument för just sin favorit bland pokerproffsen, men man kan ändå inte bortse från hur mycket pengar de har spelat in som proffs under sin karriär som pokerspelare. Det sägs ibland att pengar är det enda sättet att ranka pokerspelare och det är ju ett faktum att en del pokerspelare verkligen har dragit in avsevärda belopp genom sitt pokerspelande.

Tar man en titt på alla tiders lista över vunna pengar får man fram en lista över de mest kända pokerspelarna i världen. De senaste årens stora turneringar med många deltagare har drivit upp prissummorna, inte minst för elitspelarna. Man skulle kunna tro att listan skulle befolkas av så kallade "One Hit Wonders" som exempelvis Jamie Gold men pokerns elitspelare har stigit fram och visat var skåpet ska stå, de är helt enkelt de bästa pokerspelarna.

De två främsta är Negreanu och Esfandiari

Daniel Negreanu är för närvarande den som vunnit mest pengar över tid med över 30 miljoner USD och han är även en av de spelare som väcker mest intresse. Strax bakom honom finner vi Antonio Esfandiari med 26,49 miljoner inspelade USD. Även om båda har dragit nytta av bra resultat i $1 Milion Drop for ONE DROP, har båda imponerande resultat i ryggen vilket har fört dem upp till den absoluta toppen i pokervärlden.

Erik Seidel är nummer tre på listan av mest inspelade pengar och han har varit en jätte under de senaste åren. Han har dominerat de höga turneringarna och är ett hot vid slutspelet i alla turneringar han spelar i. Vad som inte överraskar är att de båda Phil är med på tio i topplistan. Phil Ivey har 10 WSOP-armband och Phil Hellmuth innehar rekordet vad det gäller armband då han har 14 WSOP-armband. Vi kan vänta oss att dessa två herrar kommer att klättra på listan.

Här nedan finns en lista över pokerns topp tio. Informationen är från slutet av 2014 och kan komma att ändras under 2015, inte minst efter det att WSOP är avgjort under hösten.

1. Daniel Negreanu

Daniel Negreanu är, som många professionella pokerspelare, bosatt i Las Vegas i USA. Han har vunnit totalt 36 turneringar, har 6 WSOP-armband och har spelat ihop totalt 30,5 miljoner US dollar.

2. Antonio Esfandiari

Precis som Negreanu bor Antonio Esfandiari i Las Vegas. Han föddes i Tehran, Iran, men flyttade tidigt till USA. Han har vunnit 6 turneringar och samlat på sig 3 WSOP-armband. Totalt har han vunnit 26,5 miljoner US dollar.

3. Daniel Colman

Colman bor också i USA, men i Holden i Massachusetts. Han har vunnit 4 turneringar men har endast ett WSOP-armband. Hans totala vinstsumma uppgår till 22,8 miljoner dollar.

4. Erik Seidel

Erik Seidel är bosatt i Las Vegas, har vunnit imponerande 23 turneringar och belönats med 8 WSOP-armband. Totalt har han vunnit 21 miljoner dollar.

5. Sam Tricket

På femte plats har vi en britt som är bosatt i Nottingham, Robin Hoods beryktade hemvist. Han har hittills inte några WSOP-armband men har vunnit 9 turneringar. Hans prissumma ligger på närmare 20 miljoner dollar.

6. Phil Ivey

Phil Ivey är något av en legend. Han bor i Las Vegas, har spelat hem närmare 20 miljoner dollar och har vunnit hela 25 turneringar. WSOP-armband har han 10 stycken av.

7. Phil Hellmuth

Phil Hellmuth bor i Palo Alto i Kalifornien. Han har förvisso ”bara” spelat in dryga 16 miljoner dollar men har vunnit 25 turneringar och fått med sig 14 WSOP-armband.

8. Martin Jacobson

Martin Jacobsson blev världsmästare i poker förra året. Han bor fortfarande i Stockholm och har vunnit endast 3 turneringar. Han har bara ett WSOP-armband än så länge. Totalt har han vunnit 15 miljoner dollar.

9. Michael Mizrachi

Mizrachi är amerikansk medborgare och bor i Hollywood. Sammanlagt har han spelat in 14,3 miljoner dollar och tagit hem 20 turneringar. Han har 3 WSOP-armband.

10. John Juanda

Ytterligare en pokerspelare som bor i Kalifornien. Han har vunnit 25 turneringar, erövrat 5 WSOP-armband och spelat in dryga 14 miljoner dollar.