Victor Blom

Bakgrund

Trots att det var Bloms bror som introducerade honom till poker är det Blom som nått de stora framgångarna. Han är uppvuxen och gick i skolan i Göteborg, där han utvecklade sin spelteknik med klasskamraterna på raster och luncher vid fjorton års ålder. Han var tidigt duktig och lyckades knipa förstaplatsen i en mindre skolturnering på 25 personer, något som säkert inspirerade honom att sträva högre. Efter att ha övat i skolan och spelat för småsummor med kompisar blev han redo att testa sina färdigheter mot nya motståndare över nätet. Det var nu han tillsammans med sin bror öppnade upp sina första pokerkonton online. Tillsammans lyckades de relativt bra och placerade sig på finalbordet i en så kallad flerbordsturnering, en prestation som inte många kan åstadkomma i den åldern. Efter att ha slagit ut nästan alla sina motståndare och fått en plats på det sista bordet blev det till slut en femteplats och ett pris på 300 dollar, vilket var en stor summa för Viktor då.

Viktor Blom är för många känd under sitt alias Isildur1, ett namn taget från en karaktär i de kända Sagan om ringen-filmerna, men fick sin start som Blom90 under 2000-talet när han gick skilda vägar från sin bror och började spela på egen hand. Det var bara några år efter sin start i pokervärlden som Blom började göra ett namn för sig själv under sitt alias, Blom90. Redan under sitt första år som nätpokerspelare drog Blom in miljonsummor, men allt gick inte som det skulle och han förlorade hela sitt innehav flera gånger.

Återkomsten

Efter ett kortare uppehåll gjorde Blom en come back under hösten 2009, vilket nu i efterhand var ett väldigt bra beslut. Fortfarande under namnet Blom90, började Blom bygga upp sitt pengakonto med vinst efter vinst och han hade inom kort tjänat in flera miljoner kronor på sitt spelande. Men all denna framgång ledde till färre vill utmana honom och han blev tvingad till att byta namn. Det var nu Isildur1 först började synas på nätet. I början gjorde han inte mycket väsen, men efter bara några månader av spelande vid Full Tilt Pokers pokerbord var han i samma liga som mästarna. Nu började hans berg och dalbana vilket senare ledde till ett kollaps i mitten av december.

När Blom började spela med pokervärldens elit blev insatserna mycket större och han både vann och förlorade flera miljoner dollar under väldigt kort tid, ibland till och med under samma dag. Sedan denna intensiva period har han varit en del av pokereliten i världen och är fortfarande en väldigt framstående spelare. Trotts att han har haft år där han gått back över 10 miljoner kronor så har han lyckats klättra sig tillbaks varje gång och i september 2015 drog han in hela 16 miljoner kronor på bara några veckor. Med den vinsten inräknat var han plus över 27 miljoner kronor. Med en historik av stora upp och nergångar och en aggressiv spelstil som sitt signum får vi se hur länge denna framgångssaga håller i sig, men en sak verkar vara konstant, och det är hans förmåga att alltid komma tillbaks starkt.