Vinnare i WSOP 2014

WSOP är utan tvekan den mest prestigefyllda pokerturneringen som finns i hela världen. Därför hamnar alltid turneringen i mediernas blickfång. Det är helt enkelt intressant med WSOP. Ser man till hur många pokerspelare det finns i världen är det inte alls särskilt svårt att förstå varför det ser ut som det gör.

WSOP 2015 väntas inte bli något undantag när det gäller uppmärksamheten. Spelare över hela världen verkar hungriga på att få se när världens bästa pokerspelare gör upp kring bordet. För att göra upp om vem som ska kunna kalla sig för bäst i världen men också få plocka med sig den enorma summan pengar från turneringen. Det står mycket på spel och det är många som har chansen att vinna. Men hur gick det egentligen under WSOP 2014?

Martin Jacobson – den stora vinnaren

Den spelare som gick längst under WSOP 2014 var ingen mindre än Martin Jacobson. Sedan en tid tillbaka har Martin visat varför han förtjänar att hänga med världstoppen. Han är verkligen en skicklig spelare som verkar veta hur man på bästa sätt lurar sina motståndare. Han spelar med en väldigt speciell stil, något många åskådare verkar tycka om.

De flesta som läser den här texten frågar sig säkerligen hur mycket pengar Martin vann. Det rör sig inte direkt om en särskilt blygsam prissumma. Han vann nämligen så mycket som 10 000 000 dollar! Det är tillräckligt för att leva trivsamt resten av livet.

Det var Felix Stephensen som inte riktigt lyckades ta sig hela vägen till toppen. Han förlorade nämligen i finalen mot just Jacobsen. Det är lätt att förstå om Stephensen är besviken än idag. Han var så nära men förlorade med en något sämre hand än konkurrenten Jacobsen.

WSOP APAC

Gillar du poker känner du troligen även igen WSOP APAC. Det står nämligen för World Series of Poker Asia-Pacific. Det behövs nog inte sägas att WSOP APAC också är en riktigt prestigefylld turnering.

WSOP började anordna ett event specifikt för Asien så sent som 2013. Redan innan dess hade man expanderat på andra håll i världen. WSOP APAC blev dock genast till en succé och organisationen ångrar knappast att de valde att starta upp initiativet.

WSOP APAC 2014 blev en minst sagt spännande historia. Det var nämligen då som Scott Davies lyckades ta hem allt. Precis efter Davies kom Jack Salter som även han gjorde en riktigt imponerande insats i WSOP APAC 2014. Prispotten för Davies var väldigt imponerande, hela 850 136 australiensiska dollar. Dock var priset ännu högre året före. Då lyckades Daniel Negreanu ta hem än mer imponerande 1 038 825 australiensiska dollar.

Hitta statistisk på WSOP-hemsidan

Om du gillar WSOP måste du verkligen kolla in deras hemsida. Där har de lagt in massvis av intressanta saker för dig som gillar poker. Om du är en statistiknörd kommer du verkligen inte att bli besviken på hemsidan. De lagrar statistisk sedan lång tid tillbaka och därför kan du hitta en massa intressant statistik där. Vill du veta med vilken hand Jack Salter förlorade med mot Scott Davies i WSOP APAC 2014? Då kan du gå in på hemsidan för att kolla.

Ta reda på allt inför framtida turneringar

Är du precis som många andra – otålig inför att nästa WSOP Event ska dra igång? Online hittar du massvis med information om eventen. Eftersom det går att spela på WSOP-eventen går det också att få tag på mycket info. Om du funderar på att lira pengar på WSOP är det verkligen en god idé att du läser på ordentligt före. För att du ska ha en god chans att vinna på ditt bettande krävs det verkligen att du är ytterst insatt i de olika spelarnas chanser.

Åk till Las Vegas och upplev WSOP

Även om det kan vara väldigt spännande att följa WSOP hemma framför datorn eller tv:n finns det ett till alternativ som slår allt annat med hästlängder. Du kan nämligen åka till Las Vegas för att uppleva WSOP på riktigt. Det är alltid trevlig stämning i stan i samband med WSOP. Även om du inte platsar i själva turneringen är det riktigt kul att vara på plats. Det är som att hela stan hamnar i en pokerfeber (mer än vanligt). Det finns gott om casinon där du får plats att spela. Kanske mot någon annan WSOP-tokig spelare?